Вікна нестандартної форми

Дизайн вікон відображає загальну ідею будівлі, її стиль і головну задумку. Недарма кажуть, що вікна – це «очі» дому (`вікно` від слова `око`, `віко`).

Колись існував стереотип, що ексклюзивний вигляд вікон передбачає в основному прикрашення скла, виконаного, наприклад, у вигляді вітражу. Насправді ж сучасні технології виготовлення металопластикових вікон дозволяють втілити у життя будь-який ваш архітектурний задум.

Будь то незвичайний колір рам, смілива форма або вражаючий розмір самого вікна – сьогодні можна реалізувати будь-яку фантазію! Варто пам’ятати, що для цього потрібен фахівець високої кваліфікації, адже виконання такого завдання вимагає знання безлічі технологічних тонкощів.

Давайте ж докладно зупинимося на формі вікон. Поціновувачам вишуканого і креативного дизайну сучасні виробники віконних систем з ПВХ-профілю пропонують незвичайні вікна будь-якої форми та конфігурації. Навіть найсміливіші задумки цілком реально здійснити завдяки тому, що пластиковий профіль чудово гнеться, через що легко приймає будь-яку форму.

Арочні вікна та їх різновиди

Найбільш популярними, після класичних прямокутних, є арочні вікна. Вони візуально збільшують простір кімнати і «піднімають» стелю, тому будуть доречними в невеликих приміщеннях.

Крім цього, металопластикові арочні вікна відіграють не тільки функціональну, але і декоративну роль, втілюючи в життя ваші стильні побажання. Так, вишукані стрілчасті арки, виконані в готичному стилі та прикрашені найтоншими деталями, додадуть будинкові середньовічної романтики.
Відчути себе римським аристократом у власному будинку допоможуть округлі романські арки. Їх м’які й величні лінії завоювали серця багатьох поціновувачів прекрасного, завдяки чому арочні вікна в романському стилі б’ють усі можливі рекорди популярності. А металопластикові аркоподібні вікна в стилі хай-тек, бароко, англійському або мавританському обов’язково задовольнять творчі пошуки навіть найприскіпливішого клієнта.

Нестандартні пластикові вікна

Окрім арочних популярними також є трикутні вікна. Встановлені на верхніх поверхах або горищі, вони відмінно впишуться в екстер’єр котеджу із гостроверхим дахом.

Трапецієподібні віконні конструкції також використовуються в мансардах і напівмансардах заміських будинків із двосхилими дахами. При цьому вікна такої форми пропускають більше світла, аніж трикутні.

Кругла форма вікна виглядає цікаво й незвично. Такі конструкції будуть чудово виглядати в басейні або сауні. У захваті від круглих віконець-ілюмінаторів будуть і діти, якщо їх кімнату оформити в морському чи космічному стилі.

Отже, навіть звичайну квартиру сьогодні можна зробити подобою середньовічного замку, казкової печери або футуристичного зорельота за допомогою арочних, круглих, трапецієподібних або трикутних вікон.

Типи відкривання вікон нестандартної форми

Що ж до конфігурації нестандартних металопластикових вікон, то, незалежно від складності конструкції, вікно з ПВХ-профілю можна зробити як глухим, так і таким, що відкривається (навстіж, розсувним або поворотно-відкидним), при цьому з різними радіусами й кутами. Тип відкривання залежить від форми самого вікна, функціонального призначення приміщення і, безумовно, смаків і фантазії замовника.

Отже, вікно незвичайної форми, виконане на замовлення, – це цілий витвір мистецтва. Тому такі конструкції коштують дорожче, аніж звичайні. Також ви повинні бути готові до збільшення термінів виготовлення, адже ексклюзив вимагає індивідуального підходу.

ТМ VIKNALAND реалізує ваш ексклюзивний проект нестандартних вікон будь-якої складності – арочних, круглих, трикутних, трапецієвидних, асиметричних. Адже унікальність безцінна, а індивідуальний підхід до клієнта – наш головний принцип!