Незважаючи на популярність металопластикових віконних конструкцій сьогодні, покупець часто навіть не уявляє собі, із чого почати вивчення пропонованої продукції. Насправді ж важливо знати всього кілька основних критеріїв, які допоможуть грамотно підійти до покупки.

Отже , стандартне металопластикове вікно складається з:

  • профілю;
  • армування ;
  • фурнітури;
  • склопакета ;
  • ущільнювачів.

Давайте ж по черзі розберемося з цими складовими.

ПВХ-профіль – основа всієї віконної конструкції. Крім зовнішньої привабливості, важливо звернути увагу на термін його служби, міцність, ізолюючі характеристики.

Вартість ПВХ-профілю складає третину вартості всього вікна. Ціна на профіль формується із сумарної вартості окремих його компонентів. Якість цих компонентів безпосередньо впливає на колір, міцність, довговічність та екологічність ПВХ-профілю. Тому якщо ваш основний критерій пошуку профілю – дешевизна, то пам’ятайте, що надмірно низька ціна на профіль буде прямо відповідати його якості.

viknaland_A70_b

Порада. Немає сенсу гнатися за конкретним розкрученим закордонним брендом. Сьогодні якість продукції провідних вітчизняних компаній не поступається більш дорогим аналогам іноземного виробництва. Так, українська торгова марка VIKNALAND пропонує найрізноманітніший вибір віконних конструкцій на будь-який смак, поєднуючи європейську якість продукції і прийнятну ціну, орієнтовану на українського споживача.

Армування – це металева основа всередині пластикового профілю. Саме завдяки армуванню ПВХ-профіль (зовнішня оболонка) стає металопластиковою . Армування металом надає пластиковій конструкції необхідної жорсткості, завдяки чому віконні механізми працюють повноцінно. Згідно ДСТУ, мінімальна товщина армуючого підсилювача – 1,5 мм.

Порада. На жаль, при покупці вікон ви не зможете перевірити особливості армування на власні очі, оскільки металевий каркас захований всередині профілю. Єдиний показник наявності армування в профілі – його вага. Тому якщо перед покупкою вікна вам довелося тримати в руках зразок зрізу вікна, то візьміть до уваги і його загальну вагу.

Фурнітура – це металеві деталі, завдяки яким здійснюється закривання-відкривання стулки вікна. До фурнітури відносять кронштейни, петлі, тяги, з’єднувальні та інші деталі, що дозволяють стулці перебувати в різних положеннях. У середньому за весь термін своєї експлуатації звичайне вікно відкривається кілька десятків тисяч разів. Тому якісна фурнітура – запорука довгого життя ваших вікон.

Поради:

1 . Зверніть увагу на гарантійний термін фурнітури. Якщо він менше 2-х років (мінімум, встановлений ДСТУ) , то варто серйозно задуматися про доцільність такого придбання.

2 . Віконна фурнітура обов’язково має бути металевою і мати антикорозійні властивості. Врахуйте, що з якого б матеріалу не було виготовлено вікно, при установленні неякісної фурнітури виріб втратить свою надійність і довговічність.

Склопакет – це спеціальний блок, що складається з двох і більше шарів скла, між якими знаходяться герметичні повітряні камери. Якісно установлений склопакет гарантує додаткову шумо- та теплоізоляцію.

Стандартна товщина скла – 4 і 6 мм (для внутрішнього і зовнішнього розміщення відповідно). Але недобросовісні виробники дозволяють собі встановлювати замість «четвірки» скло товщиною 3 мм. Звичайно, не поставивши при цьому до відома споживача. Це в черговий раз свідчить про те, що надмірно дешеві вікна в підсумку обійдуться вам значно дорожче своєї первісної вартості.

Поради:

1 . Вибираючи вікна, обговоріть необхідний тип склопакета. У житлових приміщеннях для максимального збереження тепла рекомендується встановлювати двокамерний склопакет або ж однокамерний з енергозберігаючим склом. Вікна зі склопакетами з недостатньою теплоізоляцією запотівають взимку та створюють незручності своїм власникам.

2 . Зверніть увагу: якщо повітряна камера між шарами скла пітніє, то це свідчить про відсутність герметичності. У підсумку це призведе до погіршення теплозахисних і звукоізоляційних властивостей в цілому.

Ущільнювач – це елемент віконної конструкції, що дозволяє герметично закривати вікно й захищає від небажаного проникнення вологи та повітря. Розташовується він по краях склопакету з обох боків, а також між стулкою і рамою. Виготовляють ущільнювачі зі спеціальної гуми, каучуку, силікону, гумопластику тощо. Використання якісних матеріалів забезпечує еластичність, зносостійкість, теплоізоляційні властивості ущільнювачів.

Порада. На жаль, на практиці якість самого ущільнювача ви зможете перевірити лише з часом. Але те, наскільки добре він

 

установлений, покаже просте відкривання-закривання вікна: стулка повинна рухатися й фіксуватися без будь-яких перешкод.

Завжди пам’ятайте, що якість металопластикових вікон має підтверджуватися належними сертифікатами та гарантійним обслуговуванням.

Отже, ознайомившись з основними критеріями вибору металопластикових вікон і дотримуючись наших порад, ви з легкістю придбаєте саме ті вікна, про які давно мріяли. А допоможе в цьому провідний вітчизняний виробник віконних конструкцій VIKNALAND.

Відмінна риса VIKNALAND – розвинена торговельна мережа авторизованих точок продажу по всій території України. Компанія вибіркова у виборі ділових партнерів і працює тільки з перевіреними переробниками вікон, які зарекомендували себе протягом багатьох років плідної співпраці. Тому VIKNALAND рекомендує їх як довірених виробників вікон, що ставлять якість продукції та першокласний сервіс понад усе.