ДСТУ на ПВХ-вікна та комплектуючі

ПВХ-вікна на сьогоднішній день є одними з найбільш затребуваних на ринку будівництва нового житла і реконструкції старого. Прекрасні експлуатаційні та функціональні якості ПВХ-вікон, їх довговічність, економічність та естетичність гідно оцінені споживачами. Однак ПВХ-вікна тішитимуть бездоганною й тривалою роботою тільки за умови якісного виготовлення і правильної установки.

Надійною гарантією якості ПВХ-вікна є його відповідність спеціально розробленим нормативним і технічним вимогам, що регламентує відповідність ПВХ-вікон певним параметрам.

Яким нормативним документам повинні відповідати якісні ПВХ-вікна?

Основним документом, в якому прописані вимоги до ПВХ-вікон, є ДСТУ Б В.2.6 -15:2011 «Блоки віконні та дверні полівінілхлоридні. Загальні технічні умови». Усі технічні вимоги, що стосуються матеріалів і виробництва віконної конструкції, регулюються цим ДСТУ і є обов’язковими для дотримання на території України.

За ДСТУ проводиться оцінка відповідності ПВХ-вікон і комплектуючих, пропонованих компанією-виробником (переробником, дилером), шляхом їх сертифікації. Наявність сертифіката відповідності є обов’язковим документом, без якого підприємство не має права працювати на українському ринку.

Перевірка відповідності ПВХ-вікон заявленим стандартам проводиться відповідно до Технічного регламенту і включає наступні показники: опір статичним навантаженням, надійність, опір теплопередачі, звукоізоляція, повітропроникність, міцність зварних кутових з’єднань та ін. (п. 9.1 ДСТУ Б В.2.6 -15: 2011).

При купівлі ПВХ-вікон обов’язково ознайомтеся із сертифікатами відпо відності на кожну групу елементів ПВХ-вікна, які вам повинен надати менеджер компанії. Сертифікати є документами, що підтверджують якість і надійність продукції.

Обов’язковими для дотримання виробниками ПВХ-вікон в Україні є також наступні нормативні документи:

ДСТУ Б В.2.7-242: 2010 Прокладки ущільнювальні для вікон і дверей. Загальні технічні умови.
ДСТУ Б В.2.7-107: 2008 Склопакети клеєні будівельного призначення. Технічні умови.
ДСТУ Б В.2.6-17-2000 Блоки віконні та дверні. Методи визначення опору теплопередачі.
ДСТУ Б В.2.6-18-2000 Блоки віконні та дверні. Методи визначення повітро- та водопроникності.
ДСТУ Б В.2.6-19-2000 Блоки віконні та дверні. Метод визначення звукоізоляції.
ДСТУ Б В.2.6-20-2000 Блоки віконні та дверні. Метод визначення загального коефіцієнта пропускання світла.
ДСТУ Б В.2.6-13-97 Вироби замкові та скоб’яні. Загальні технічні умови.

ПВХ-вікна ТМ VIKNALAND

ТМ VIKNALAND гарантує відповідність ПВХ-вікон і комплектуючих вимогам діючих в Україні стандартів і технічних умов (ДСТУ). Найсуворіший контроль якості всіх елементів ПВХ-вікна (ПВХ-профілю, склопакета, фурнітури, ущільнювачів та інших комплектуючих), а також якості збірки конструкції здійснюється на всіх етапах виробництва відповідно з Технічним регламентом. Продукція проходить обов’язкову сертифікацію в системі УкрСЕПРО, що підтверджується наявністю всіх необхідних сертифікатів відповідності.

Ознайомитися із сертифікатами відповідності на продукцію ТМ VIKNALAND.

Ознайомитися з ДСТУ Б В.2.6 -15:2011 Блоки віконні та дверні полівінілхлоридні. Загальні технічні умови.